Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Учасникам валютного ринку підготували етичний кодекс

14 листопада 2014, 15:43
1132
3
Реклама

Національний банк України пропонує банківському співтовариству обговорити проект Кодексу поведінки і ділової практики учасників міжбанківського валютного ринку України.

Документ регулює питання:
- робочого часу
- персональної поведінки
- практику дилинга
- суперечок і посередництва
- надання повноважень
- брокерській діяльності
- стосунків з клієнтами, кофиденциальности
- діяльності бек-офиса
- інструкцій для здійснення платежів і розрахунків та ін.

Особливо цікавий розділ про персональну поведінку учасників, де першим підрозділом винесено питання зловживання наркотичними і іншими речовинами. Так, уповноваженим працівникам учасників ринку заборонено укладати угоди і інші операції в стані наркотичного або алкогольного сп'яніння і під впливом інших речовин. Заборонена також гра на гроші або укладення парі між уповноваженими дилерами учасників ринку.

Учасникам ринку наполегливо рекомендується застосовувати записуюче устаткування. Необхідно записувати усі розмови дилерів і брокерів, а також розмови, які здійснюють телефонними лініями бэк-офис, деякі інші працівники. Записи повинні надійно зберігатися. Контрагентів і клієнтів треба повідомляти про те, що ведеться запис. При цьому не рекомендується використовувати для укладення угод мобільні телефони.

Дотримання учасниками ринку стандартів етичної і професійної поведінки зміцнює довіра інвесторів і позитивно впливає на розвиток фінансового ринку, підвищує його прозорість, відмічають в Нацбанку.

Проект опублікований на сайті НБУзауваження і пропозиції можна прислати на адресу codex@bank.gov.ua

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини