Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Київський завод реле і автоматики начал процедуру банкрутства

14 листопада 2014, 12:33
736
0
Реклама

ПАО "Київський завод реле і автоматики" під впливом фінансово-економічної кризи із-за різкого скорочення прибутків від реалізації продукції, основним замовником якої виступала держава, опинилося в складному фінансово-економічному становищі.

До 2010 ПАО "Київський завод реле і автоматики" було промисловим підприємством, основним напрямом діяльності якого було виробництво електротехнічної продукції. Підприємством було створене і освоєне близько 500 типів виробів, у тому числі більше 200 найменувань виробів релейної апаратури, а також майже 200 систем і приладів спеціального призначення. Продукція заводу експонувалася на міжнародних і вітчизняних виставках і була відмічена 290 медалями (з них 35 золотих).

На сьогодні розмір заборгованості підприємства складає близько 1 млрд гривен, що значно перевищує розмір активів підприємства.

Порадившись з юристами АК "Маршаллер і партнери"керівництво заводу дійшло висновку, що єдиним можливим виходом в цій складній ситуації є банкрутство підприємства.

Після винесення ухвали позачергових загальних зборів акціонерів ПАО "Київський завод реле і автоматики" юристи звернулися до господарського суду із заявою про визнання підприємства банкротом.

Підготовку заяви і пакету документів для прийняття і розгляду судом заяви про порушення справи про банкрутство ПАО "Київський завод реле і автоматики", здійснювали керівні партнери АК "Маршаллер і партнери" Зоя Ярош, Тетяна Тимченко і юрист компанії Динара Зинович. Як наслідок, - заява про порушення справи про банкрутство була розглянута судом і прийнято відповідне рішення. Справа викликала значний резонанс серед арбітражних керівників і кредиторів, зацікавлені особи вимагали від суду відмовити у збудженні провадження у справі про банкрутство і здійснювали дії з тим, щоб затягнути час.

Юристи довели безпідставність і необгрунтованість таких вимог.

У результаті, визначенням господарського суду м. Києва від 11 листопада 2014 було збуджено провадження у справі про банкрутство ПАО "Київський завод реле і автоматики", визначено обличчя арбітражного керівника, введений мораторій на виконання вимог кредиторів і розпочата процедура розпорядження майном.

Джерело: АК "Маршаллер і партнери"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини