Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблений проект статуту акціонерного товариства "Українська залізниця"

14 листопада 2014, 10:50
914
1
Реклама

Проект статуту публічного акціонерного товариства "Українська залізниця" ("Українська залізниця") обнародуваний Держадміністрацією залізничного транспорту.

Передбачається, що 100% акцій ПАО закріплюються в держвласності, засновником і єдиним акціонером є держава в особі Кабінету Міністрів України.

Акціонер суспільства має право подавати в награду кандидатури своїх представників, брати участь в управлінні суспільством, отримувати дивіденди, отримувати у разі ліквідації суспільства його майно або вартість такого майна і так далі

Згідно з проектом, ПАО випускає акції (у бездокументній формі) у розмірі його статутного капіталу і проводить реєстрацію їх випуску у встановленому законодавством порядку.

Засновник суспільства, 100% його акцій, що володіє, не може відчужувати акції, що належать йому, передавати в управління, запоруку, використовувати для формування статутного капіталу суб'єктів господарювання і здійснювати по них інші угоди, наслідком яких може бути їх відчуження з держвласності.

У проекті вказані такі органи "Української залізниці":

- найвищий орган суспільства - загальні збори акціонерів, функції яких виконує Кабмін;

- наглядова рада суспільства (термін повноважень 3 року, складається з 9 чоловік, які виконують свої функції без отримання матеріальної винагороди);

- правління суспільства (підзвітно Кабміну і награді, склад затверджується на 3 року);

- ревізійна комісія суспільства (складається з 5 чоловік, термін повноважень 3 року).

Трудовий колектив ПАО складають усі громадяни, які своєю працею беруть участь в його діяльності на основі трудового договору (контракту, угоди) або інших форм, регулюючих трудові стосунки працівників з ПАО.

Проект опублікований на сайті Укрзализныци

Нагадаємо, влітку Кабінет Міністрів прийняв постанова про створення ПАО "Українська залізниця"початок госпдіяльності очікується з 1 січня 2015 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини