Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Учителі не зобов'язані здійснювати науково-дослідну роботу

13 листопада 2014, 14:08
762
0
Реклама

Міністерство освіти і науки інформує керівників учбових закладів, працівників методичних служб, органів управління освітою і педагогів, що здійснення науково-дослідної і пошукової роботи учителем в обов'язковому порядку не передбачено жодним нормативно-правовим актом у сфері освіти.

А тому така вимога до педагога є неприпустимою і відволікає учителів від виконання своїх безпосередніх обов'язків - надання дітям якісної освіти.

У листі від 11.11.2014 №1/9-186 Міносвіти доручає припинити практику покладання на учителів функції обов'язкового здійснення науково-дослідної і пошукової роботи, адже учитель в процесі підготовки до занять, проведення уроків і позакласних заходів фактично і здійснює повсякденно таку роботу з широкого спектру науково-методичних завдань.

Крім того, Міністерство звертає увагу на наказ від 27.05.2014 № 648 "Про припинення практики створення і здирства від дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних і позашкільних учбових закладів документації і звітності, не передбаченої законодавством України".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини