Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відомі результати опитування про найбільш актуальні проблеми адвокатури

11 листопада 2014, 15:36
727
5
Реклама

У голосуванні взяло участь 375 чоловік. Респондентам було запропоновано вибрати 7 з 15 найважливіших питань в реформуванні адвокатури або вказати свій варіант.

Підсумки голосування показали наступне:

Найменше адвокатів цікавить безкоштовність стажування і наявність кімнати для адвоката в судах. Тільки для 1/5 опитаних принциповим являються питання відміни бланків ордерів з введенням типової форми.

Окремо, в якості своїх варіантів адвокати запропонували звернути увагу:

- необхідність проведення реформи адвокатського самоврядування і обнародування звітів про діяльність його керівних органів;

- встановлення особистої відповідальності посадовців ОВД, прокуратури, суддів, і інших органів за порушення прав адвоката і гарантій адвокатської діяльності;

- спрощення процедури отримання адвокатського свідоцтва для юристів зі значним стажем роботи і тому подібне.

"Результати опитування показують, що адвокатів найбільше хвилюють питання, пов'язані з їх професійними правами і гарантіями, а також можливістю якісного і ефективного надання правової допомоги. Ці результати будуть використані для формування нашої позиції під час роботи в Радому з питань судової реформи при Президентові України. Сподіваюся, що на початку грудня законопроект, що посилює наші права і гарантії, буде поданий Президентом України у Верховну Раду України, як пріоритетний", - прокоментував результати опитування Денис Бугай.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини