Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яка робоча сила потрібна Україні - знають в уряді

11 листопада 2014, 14:22
609
0
Реклама

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України підготувало середньостроковий прогноз об'ємів потреби в робочій силі у розрізі видів економічної діяльності і професійним групам на 2015-2018 роки.

В процесі підготовки прогнозу проаналізована ситуація на ринку праці, визначені професії, на які буде попит. Ця інформація враховуватиметься при формуванні держзамовлення на підготовку фахівців і стане корисною для працедавців і претендентів вакансій.

За розрахунками уряду, найбільшою буде потреба в простих професіях в сільському господарстві, торгівлі і сфері послуг. Також росте попит на продавців і демонстраторів.

Спостерігатиметься і попит на робочі професії, зокрема, на будівництві, в транспортній галузі, у сфері видобутку корисних копалин.

Залишиться потреба у водіях і робітниках по обслуговуванню пересувної техніки і працівниках, які надають персональні і захисні послуги.

Подальший розвиток економіки зажадає інженерних кадрів, професіоналів в області фізичних, математичних і технічних наук. Згідно з прогнозом, активно розвиватиметься сфера інформації і телекомунікації, зросте потреба у фахівцях IT- сектора.

Крім того, адаптація вітчизняних підприємств до стандартів ЄС викличе додаткову потребу в робітниках металургійних і машинобудівних професій.

За інформацією Мінекономрозвитку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини