Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Слово "скотч" запатентували і заборонили вживати в Україні

10 листопада 2014, 15:29
4912
6
Реклама

Виняткове право на використання слова "скотч" в Україні належать компанії 3М Company (США), а також її офіційному представникові ТОВ "ЗМ Україна", повідомляє прес-служба цієї компанії.

3М Company зареєструвала товарні знаки Скотч® і Scotch® на території України, і тепер будь-яка компанія, називаючи без дозволу правовласника клейку стрічку "скотчем", стає порушником прав інтелектуальної власності і може притягати до відповідальності.

Згідно з повідомленням, відповідно до ст.16 і ст.20 Закону України "Про охорону прав на знаки для товарів і послуг"порушенням є застосування товарного знаку в діловій документації, в рекламі, в мережі Інтернет (у тому числі у складі доменного імені). Крім того, знак визнається використаним, якщо він застосований у формі зареєстрованого знаку, а також у видозміненій формі, якщо це не міняє в цілому відмітність знаку.

Компанія "3 М Україна" закликає усіх учасників ринку, які виготовляють і реалізують клейку стрічку, припинити використовувати назву "скотч" у каталогах, на сайтах, на цінниках і у будь-яких інших друкарських і електронних носіях. Це слово необхідно вживати тільки для найменування продукції компанії 3М.

Як повідомляють в компанії, слово "скотч" не є ім'ям прозивним, хоча давно застосовується в Україні для позначення будь-якої клейкої стрічки. Торгова марка Scotch® була зареєстрована в США в 1930 році.

Джерело: proIT

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини