Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скасовані соцвыплаты жителям неконтрольованих територій Донбасу

10 листопада 2014, 11:41
2314
31
Реклама

Урядом затверджений Тимчасовий порядок фінансування бюджетних установ, здійснення соціальних виплат населенню і надання фінансової підтримки окремим підприємствам і організаціям Донецької і Луганської областей.

Як мовиться в постанові від 7 листопада 2014 року № 595, у населених пунктах Донецької і Луганської областей, на території яких органи держвлади тимчасово не здійснюють або здійснюють в повному об'ємі свої повноваження (тимчасово неконтрольована територія) витрати з Державного бюджету, бюджету Пенсійного фонду України і бюджетів інших фондів загальнообов'язкового держсоцстрахування здійснюються тільки після повернення згаданої території під контроль органів державної влади.

Перелік населених пунктів, на території яких органи держвлади тимчасово не здійснюють або здійснюють в повному об'ємі свої повноваження, визначається Кабінетом Міністрів за уявленням Служби безпеки.

Заробітна плата (грошове забезпечення, суддівська винагорода) працівникам (військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу) установи за період, коли установа розміщувалася на тимчасово неконтрольованій територіїа надалі територія була повернена під контроль органів держвлади або установу було переміщено в населений пункт, на території якого органи держвлади здійснюють свої повноваження в повному об'ємі (контрольована територія)виплачується в повному об'ємі за рахунок кошторису (плану використання бюджетних коштів) установи. Ці виплати здійснюються у разі, якщо установа продовжує функціонувати і працівники виконують свої обов'язки.

Переміщення установи на контрольовану територію, а також його функціонування на цій території здійснюється за рішенням органу вищого рівня (у разі переміщення органу місцевого самоврядування - за рішенням відповідної місцевої ради).

Це рішення прокоментував в телеефірі Міністр фінансів Олександр Шлапак: "Річ у тому, що окремі витрати ми проводили на цих територіях, але сьогодні фінансова ситуація повинна чітко відповідати політичній ситуації. Головне, чому було прийнято таке рішення - тільки тому, що ми не маємо на сьогодні такої можливості виконувати свої зобов'язання на цих територіях. Зруйнована системи банківська, казначейська і бюджетна. І ще одна дуже важлива річ - ми не отримуємо досить ресурсу, який дозволив би нам виплатити усі засоби на цій території. Я маю на увазі прибутки до бюджету з цих територій".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини