Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Админуслуги нададуть без дозволу на використання персональних даних

6 листопада 2014, 15:03
750
1
Реклама

Уряд постановою № 494 внесло зміни в Зразковий регламент центру надання админуслуг. Зокрема, виключений пункт 32, відповідно до якого заява про отримання адміністративних послуг містила положення відносно дозволу особи на обробку, використання і зберігання його персональних даних.

Таке положення несло ризик порушення прав, свобод і законних інтересів фізичних і юридичних осіб у сфері надання адміністративних послуг, і відмови Центру надання админуслуг в прийомі документів без згоди на обробку персональних даних був неправомірним. Крім того, було не зрозуміле, якими мають бути дії Центру, якщо особу з яких-небудь причин відкличе своя згода на обробку персональних даних.

Обробка персональних даних суб'єктами надання адміністративних послуг здійснюється відповідно до підпунктів 2, 5 частин першої статті 11 Закону "Про захист персональних даних" - на підставі права, наданого власникові персональних даних відповідно до закону, виключно для здійснення його повноважень і необхідності виконання своїх обов'язків, а не на підставі згоди.

Доцільно здійснювати використання і зберігання персональних даних суб'єкта звернення на отримання админуслуг на підставі закону, не вимагаючи при цьому згоди особи.

За інформацією прес-служби Уповноваженого

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини