Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для "злодіїв в законі" встановлять карну відповідальність

6 листопада 2014, 10:42
969
2
Реклама

На вчорашньому засіданні Кабінету Міністрів схвалив проект Закону про внесення змін до Карного кодексу відносно встановлення карної відповідальності для "злодіїв в законі". Документ розроблений Міністерством внутрішніх справ і найближчим часом буде внесений на розгляд у Верховну Раду.

Зміни торкнуться статті 255 УК "Створення злочинної організації". Зокрема, запропоновано встановити карну відповідальність у виді поневіряння свободи на термін від 7 до 12 років для осіб, що займають вище положення в злочинній ієрархії. При обтяжливих обставинах - їх дії каратимуться позбавленням волі на строк до 15 років або пожиттєвим ув'язненням.

Фахівці відмічають, що аналогічні закони ухвалені в Грузії, Російській Федерації, Молдові, де лише сам факт наявності статусу "злодія в законі" є злочином. У уряді сподіваються, що після прийняття в Україні такого ж закону "злодії в законі" з інших країн не шукатимуть притулку в нашій країні, а правоохоронні органи отримають додатковий дієвий інструмент для боротьби з такими проявами організованої злочинності.

За інформацією прес-служби
МВС

Нагадаємо, що раніше з подібною законодавчою ініціативою виступав нардеп Геннадій Москаль :
За наявність статусу "злодій в законі" пропонують саджати за грати.

Читайте також:
Криміналізація участі у "злодійському світі" не порушує ст. 7 Європейській конвенції, - ЕСПЧ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини