Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент ввів в дію рішення СНБО про зміцнення обороноздатності

5 листопада 2014, 10:42
900
1
Реклама

Президент Петро Порошенко Указом від 3 листопада 2014 року № 842/2014 ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 вересня "Про комплекс заходів по зміцненню обороноздатності держави і пропозиції до проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" по статтях, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України".

Згідно з рішенням СНБО, Кабінету Міністрів, зокрема, доручено невідкладно переглянути порядок комплектування Збройних Сил України і інших законних військових формувань особовим складом, сформованим на добровільною основі, передбачивши укладення короткострокових контрактів на проходження військової служби.

Уряд повинен вжити заходи по відновленню початкової військової підготовки у загальноосвітніх учбових закладах.

Кабінету Міністрів також доручено в місячний термін пропрацювати питання формування оптимальної моделі забезпечення безпеки України, зокрема укладення багатостороннього міжнародного договору чи двосторонніх міжнародних договорів України з іншими державами про надання Україні дієвих гарантій безпеки для захисту її суверенітету і територіальної цілісності.

У сфері фінансового забезпечення сектора безпеки і оборони уряду доручено невідкладно допрацювати проект Держбюджету-2015, передбачивши пріоритетність фінансування оборонних програм. Зокрема, передбачається фінансування потреб національної оборони на рівні не менше 3% ВВП в рік.

Уряду також доручено пропрацювати питання розширення виробництва товарів військового призначення для модернізації оборонно-промислового комплексу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини