Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вирішено, як виглядатиме орден Героїв Небесної Сотні

4 листопада 2014, 11:05
833
5
Реклама

Президент Петро Порошенко Указом від 3 листопада № 844/2014 затвердив Статут і малюнок ордени Героїв Небесної Сотні.

Згідно із Статутом, орденом Героїв Небесної Сотні нагороджуються обличчя (громадяни України, іноземці і особи без громадянства) за цивільну мужність, патріотизм, відстоювання конституційних принципів демократії, прав і свобод людини, активну добродійну, гуманістичну, громадську діяльність в Україні, самовіддане служіння Українському народу, виявлене під час Революції гідності (листопад 2013 - лютий 2014), інших подій, пов'язаних із захистом незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Орден можнополучить тільки один раз, нагородження може робитися і посмертно. Нагороджений іменується лицарем ордену Героїв Небесної Сотні.

Затверджений також девіз ордену - Свобода і Гідністьякий розміщений на зворотній стороні знаку ордену. Знак ордену виготовляється з срібла і має форму прямого рівностороннього хреста. Хрест покритий напівпрозорою блакитною емаллю, з срібною облямівкою по периметру, в центрі хреста - зображення воїна в обладунках з мечем і щитом, що нагадують саморобні предмети спорядження учасників Революції гідності.

Нагадаємо, що проводився конкурс на кращий ескіз ордену.

Читайте також:
ВР заснувала новий орден за служіння українському народу; Набув чинності Закон про пільги нагороджених орденом Героїв Небесної Сотні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини