Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порошенко запропонує відмінити Закон про особливий статус районів Донбасу

4 листопада 2014, 10:07
770
1
Реклама

Президент України Петро Порошенко виступив із зверненням з приводу подій останніх днів. Зокрема, відносно псевдо-выборов 2 листопада на підконтрольній бойовикам території Донбасу Президент відмітив, що "цей фарс під дулами танків і автоматів нічого спільного не має з волевиявленням" і не може навіть називатися виборами, тому Україна ніколи їх не визнає, як і більшість інших країн.

До того ж, псевдо-выборы є грубим порушенням Мінського протоколу від 5 вересня, адже він передбачає проведення в окремих районах Донбасу дострокових місцевих виборів виключно і тільки на основі законів України.

На сьогодні заплановано засідання СНБО, на якому буде вирішений і питання відміни Закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей. "Ми продемонстрували жителям Донецькою і Луганською областей і зовнішньому світу щире прагнення Києва до політичного врегулювання. Таку можливість бойовики відкинули", - повідомив П. Порошенка.

При цьому відзначається готовність прийняття нового закону - при поверненні усіх сторін до виконання Мінського протоколу, за умови припинення вогню, створення буферної зони, встановлення контролю за межею, відміни так званих виборів 2 листопада. Новий закон передбачатиме чіткі межі районів з особливим порядком місцевого самоврядування в строгій відповідності з Мінськими домовленостями, а також бюджетну децентралізацію.

З часом Президент хоче запропонувати парламенту ухвалити закон про створення в окремих районах Донбасу вільної економічної зони із спеціальним режимом торгових стосунків з Євросоюзом і Росією.

За інформацією прес-служби Президента

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини