Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінохоронздоров'я розробило правила на випадок виявлення хворих з вірусом Эбола

3 листопада 2014, 11:12
486
0
Реклама

Обнародуваний проект наказу Міністерства охорони здоров'я "Про організацію проведення заходів у разі виявлення хворого (підозрілого) хворобою, викликаною вірусом Эбола" (далі- БВВЭ). Основною метою документу є визначення порядку проведення таких заходів закладами і установами охорони здоров'я державної і комунальної форм власності, Госсанэпидемслужбой України, іншими зацікавленими органами виконавчої влади.

У проекті встановлені критерії підозрілого і вірогідного випадків БВВЭ, основи для підтвердження таких випадків, описана клінічна картина захворювання, правила організації лабораторної діагностикиу тому числі детальна процедура транспортування матеріалів на дослідження, і тому подібне

Передбачається, що у разі виявлення БВВЭ проводиться сортування людей по мірі ризику і відправка їх до установ охорони (госпіталі, ізолятори і тому подібне) здоров'я. Термінова госпіталізація хворого здійснюється спеціалізованим транспортом з дотриманням вимог протиепідемічного режиму. А заклади охорони здоров'я мають бути забезпечені відповідним устаткуванням, захисним одягом.

Як мовиться в проекті, хворих БВВЭ розміщують у палатах інтенсивної терапії, бажано з індивідуальною витяжною вентиляцією для запобігання внутрішньолікарняному поширенню інфекції.

Також даються рекомендації особистої екстреної профілактики БВВЭ - у випадках контакту з хворим (підозрілим) або біологічними рідинами хворого, використання неефективних засобів індивідуального захисту і тому подібне. У таких випадках слизові оболонки рота і носа обробляють 0,05% розчином KMnO4 (марганцівка), очі промивають 1% розчином борної кислоти, ротову порожнину додатково промивають 70-градусним спиртом або 1% розчином борної кислоти. За відсутності вказаних препаратів або при алергії на них - слизові оболонки промиваються водою.

Проект розміщений на сайті Мінохоронздоров'я

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини