Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Угода про Асоціацію України і ЄС відкриває нові можливості для іноземних інвесторів

31 жовтня 2014, 09:04
947
3
Реклама

Олег Алешинпартнер ЮФ "Василь Кисиль і Партнери"поділився з учасниками баченням і прогнозами економічної і правової ситуації в Україні, розповів про нюанси українського права в питаннях імплементації законодавства ЄС і про правові аспекти, регулюючі права інвесторів в Україні. Зокрема він відмітив, що на даний момент одним з найгостріших питань в переговорах між ЄС і США залишається питання, чи включати спори між інвесторами і державою в текст угоди. У Угоді про асоціацію України з ЄС такого інструменту доки немає. Але, за словами Олега Алешина, впродовж декількох років цілком можливо створення глобального механізму захисту інвестицій між Україною і ЄС на додаток до двосторонніх угод про взаємний захист інвестицій, ув'язненим між Україною і країнами-членами ЄС.

Роберт Белл, партнер, керівник практики у сфері антимонопольного і конкурентного законодавства ЄС, ЮФ "Брайан Кейв" поділився рекомендаціями з питань приведення антимонопольного законодавства України у відповідність з вимогами ЄС. За його словами, самою важко вирішуваною проблемою є визначення того, що саме необхідно зробити, щоб Україна виконала зобов'язання по гарантуванню процесуальної справедливості і прав захисту в антимонопольних розглядах. Не дивлячись на те, що Антимонопольні положення займають всього одну главу з багатьох в Угоді про асоціацію, на думку пана Белла, тільки детальний перегляд законодавства і української антимонопольної практики і процедур спільно з AMКУ допоможе в прискоренні імплементації Угоди.

Від Посольства України в Сполученому Королівстві Великобританії і Північної Ірландії виступив радник-посланець Володимир Хоманец, який освітив політичну і економічну ситуацію в Україні у зв'язку з виборами у Верховну Раду і майбутніми реформами.

Ірина Тымчишиндиректор Україно-британського Сити Клубу, виступила модератором бізнес-сніданку і акцентувала на тому, що цей перший захід з серії, який планує клуб в співпраці з "Брайан Кейв", "Василь Кисиль і Партнери" і міжнародними експертами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини