Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки зобов'язали відмінити штрафи для бізнесу із зони АТО

30 жовтня 2014, 11:59
727
1
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Нацбанк наполягає на необхідності суворого і безумовного дотримання банками положень Закону від 02.09.2014 № 1669 - VII "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції". Про це регулятор повідомив у своєму листі від 27.10.2014 № 18-112/62138.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Статтею 2 вказані Закони встановлений обов'язок для банків відмінити пеню і штрафи, нараховані на основну суму заборгованості по зобов'язаннях по кредитних договорах і договорах позики в період проведення АТО громадянам України, зареєстрованим і постійно проживаючим або таким, що переселилися в період з 14 квітня 2014 року з населених пунктів, де проводилася АТО, а також юрособам і фізособам-підприємцям, що здійснюють (що здійснювало) свою госпдіяльність на території цих населених пунктів.

При цьому Нацбанк відмітив, що невиконання законних вимог є основою для застосування до порушників адекватних заходів дії.

НЮАНСИ:

Подібні канікули, гостро необхідні для тих, хто реально постраждав із-за подій на сході України, можуть викликати кризу неплатежів по кредитах, оскільки, без сумніву, багато хто з тих, хто формально підпадає під нові норми, перестане платити по кредитах незалежно від наявності фінансових можливостей для цього.

Цей матеріал представлений в щоденному огляді головних правових подій Єдиної інформаційної платформи ЛІГА :ЗАКОН ДЛЯ УСІХ. Детальніше про Єдину платформу>>

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини