Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відбувся VIII Щорічний форум по корпоративному праву Асоціації юристів України

27 жовтня 2014, 13:51
862
0
Реклама

Вже традиційно захід зібрав юристів, суддів, представників державної влади і бізнесу. Вітаючи учасників, Президент АЮУ Денис Бугай відмітив, що за роки існування форум став потужним комунікативним майданчиком для фахівців у сфері корпоративного права і представників влади.

У свою чергу, народний депутат Ксения Ляпина звернула увагу на те, що на даний момент у багатьох правових питаннях утворився деякий вакуум, який варто сприймати не як проблему, а як нові можливості. "Зараз є шанс не лише внести важливі зміни в корпоративне законодавство, але і створити сприятливий клімат для інвесторів в нашій країні. І важлива роль в цьому процесі відведена саме професійному співтовариству", - переконана вона.

Від імені Комісії ключові напрями реформ обкреслив Максим Либановдиректор Департаменту аналізу, стратегії і розвитку законодавства НКЦБФР. Він відмітив, що основна робота Комісії ведеться в двох напрямах - з питань гармонізації норм українського права із законодавством ЄС і розробки стратегій майбутнього розвитку галузі корпоративного права. Особлива увага регулятора зараз сконцентрована на імплементації норм директив і рекомендацій ЄС у сфері корпоративного законодавства.

Обговорення прийдешніх змін і участь в них юридичного співтовариства сталі головними лейтмотивами форуму. Зокрема, про активну роботу Асоціації в цьому напрямі розповів радник Sayenko Kharenko Леонід Антоненко. Він також представив широкій публіці Концепцію реформування вітчизняного корпоративного законодавстваяка була розроблена у рамках АЮУ і охоплює численні напрацювання юристів-практиків в цій галузі. Крім того, учасники форуму обговорили найбільш гострі питання сфери - правові основи діяльності господарських суспільств і актуальну судову практику.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини