Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банкіри виступають проти обслуговування держпідприємств тільки в держбанках

21 жовтня 2014, 16:28
946
2
Реклама

Усі державні і комунальні підприємства, установи і організації до 1 листопада 2014 року закрити рахунки в комерційних банках і перейти на обслуговування в держбанки. Це передбачено дорученням Прем'єр-міністра від 10 квітня 2014 року № 10874/1/1-14.

У Асоціації "Український Кредитно-банківський Союз" рахують, що таке доручення порушує конституційні норми і законодавство про захист економічної конкуренції, а також має явний корупційний чинник і деструктивно впливає на стабільність усієї банківської системи і рівень довіри до неї.

Експерти відмічають, що це рішення Кабміну викликало значний відтік клієнтів з комерційних банків, в яких бюджетники вимушені достроково закривати зарплатові проекти. Ті, у свою чергу, подають скарги в АМКУадже отримали статус уповноважених банків по виплаті зарплати працівникам бюджетних установ за результатами відкритого конкурсу, проведеного Міністерством фінансів.

Крім того, звертають увагу в УКБС, Верховна Рада грубо порушила конкурентне законодавство при ухваленні Закону "Про вищу освіту", який в другому читанні був доповнений нормою про розміщення засобів державних і комунальних вищих учбових закладів на рахунках тільки держбанків.

Клієнти повинні мати право самостійно вибирати обслуговуючий банк згідно власних потреб у фінансових послугах, відмічають в УКБС. На їх думку, вагомою підставою для припинення виконання функцій уповноваженого банку може вважатися неплатоспроможність обслуговуючого банку або завищення тарифів.

Джерело: УКБС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини