Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який термін дії довідки про декларування валютних цінностей?

21 жовтня 2014, 16:02
584
1
Реклама

Указом Президента "Про невідкладні заходи по поверненню в Україну валютних цінностей, що незаконно знаходяться за її межами" від 18 червня 1994 року № 319/94 встановлена обов'язковість щоквартального декларування суб'єктами підприємницької діяльності, незалежно від форм власності, наявність тих, що належать ним валютних цінностей, які знаходяться за межами України.

Обов'язкове декларування валютних цінностей, прибутків і майна здійснюється суб'єктами підприємницької діяльності по затвердженій формі (наказ Мінфіну від 25.12.1995 № 207) щокварталу в терміни, встановлені для представлення квартальної і річної бухгалтерської звітності, - впродовж 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

Порядок представлення суб'єктами підприємницької діяльності Декларації про валютні цінності, прибутках і майні, що належать резидентові України і що знаходяться за її межамиі отримання ними довідки про проведення декларування по встановленій формі передбачено спільним листом НБУ і ДПАУ від 17.04.2003 № 28-311/1929-2823, 3368/5/23-5316.

Суб'єкт підприємницької діяльності подає Декларацію з штампом контролюючого органу і підписом відповідальної особи територіального управління Національного банку України по своєму місцезнаходженню. Після отримання Декларації територіальне управління НБУ видає довідку про проведення декларування, яка завіряється підписом начальника (заступника начальника) територіального управління Національного банку і відбитком друку відповідного територіального управління.

Вказану довідку суб'єкт підприємницької діяльності подає контролюючому органу, якому заздалегідь була подана Декларація, для завірення підписом начальника відповідного контролюючого органу або його заступника і відбитком друку.

Довідка про декларування валютних цінностей діє до отримання нової довідки, завіреної і скріпленої друком територіального управління Національного банку України і контролюючого органу.

Джерело: ГФС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини