Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат пропонує відбирати аптеки у власників-порушників

21 жовтня 2014, 12:45
802
2
Реклама

Боротися з недобросовісними власниками аптек пропонує нардеп-ударовец Сергій Каплин, який подав до парламенту законопроект 5180 про націоналізацію аптечних установ.

Згідно з проектом, націоналізації можуть підлягати аптечні установи, що знаходяться у власності юридичних осіб, незалежно від їх організаційно-правової форми, а також аптечні установи, що належать фізособам-підприємцям.

Націоналізація аптечної установи відбувається у виняткових випадках, за наявності в сукупності наступних підстав:
- грубе порушення законодавства про захист економічної конкуренції;
- грубе порушення порядку ціноутворення на лікарські засоби;
- виявлення фактів продажу фальсифікованих лікарських засобів.

Рішення про націоналізацію приймається Кабміном за обгрунтованим уявленням Мінохоронздоров'я. Але власник має право представити план заходів по виправленню негативних обставин, за результатами аналізу якого Кабмін може відкласти на строк до 30 днів ухвалення рішення про націоналізацію.

Націоналізація відбувається шляхом викупу або примусового відчуження на підставі рішення суду. Проектом передбачається, що за націоналізовану аптеку покладене повне відшкодування її вартості. Национализировання аптека передається на підставі конкурсу в оренду власникові інших аптечних установ.

Як запевняє депутат, ухвалення такого закону дозволить підвищити якість і доступність забезпечення населення лікарськими засобами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини