Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опалювальний сезон почнеться згідно із законодавством

21 жовтня 2014, 09:10
2013
5
Реклама

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з Віце-прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом дав доручення до кінця поточного тижня почати опалювання усіх без виключення будинків в країні. Президент відмітив, що це завдання - повна відповідальність місцевих органів влади. Володимир Гройсман завірив, що це доручення буде виконано, і на місцях опалювальний сезон почнеться згідно температур повітря.

Як повідомляють у уряді, Минрегион і Минэнергоугля вже погодили питання початку опалювального періоду в Україні, про що надіслали лист держадміністраціям.

Опалювальний сезон буде розпочатий з обліком погодних умов і середньодобової температури зовнішнього повітряяк це передбачено Правилами підготовки теплових господарств.

Спочатку пропонується почати опалювальний сезон в учбових і установах охорони здоров'я, інших установах соціальної сфери, обладнаних автономними системами опалювання і на об'єктах, для теплопостачання яких не використовується природний газ.

Правова довідка

Згідно п. 5 Правив надання послуг з централізованого опалювання, рішення про початок і закінчення опалювального сезону приймається виконавчими органами відповідних сільських, селищних і міських рад або місцевими держадміністраціями виходячи з кліматичних умов, згідно з правилами технічної експлуатації, нормами санітарного законодавства та ін.

Відповідно до пп.7.9.4 п.7.9 ст.7 Правив технічній експлуатації теплових установок і мереж, початок і закінчення опалювального періоду встановлюється в кожному регіоні окремо. Опалювальний період починається, якщо впродовж 3-ої доби середня добова температура зовнішнього повітря складає 8° C і нижчеа закінчується, коли впродовж 3-ої доби середня добова температура зовнішнього повітря перевищує 8° C.

Таким чином, якщо середньодобова температура повітря в якому-небудь регіоні до кінця тижні буде, приміром, +10, то слова Президента про тотальне опалювання перед законодавчими нормами безсилі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини