Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Названі винні в трагедії під Иловайском

20 жовтня 2014, 17:25
1076
5
Реклама

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань розслідування обставин причин трагедії під Иловайском оприлюднила проміжний звіт про свою роботу, який підписали 8 з 11 членів ТСК.

Встановлений ряд фактів, які свідчать про непрофесійності керівництва штабу АТОзокрема, не бралися до уваги повідомлення про переміщення і кількість російських бойовиків, про перевагу сил супротивника, а усі попередження розцінювалися керівництвом АТО як "паніка", військових командирів називали "боягузами", погрожували розправою. Командири батальйонів отримували від керівництва АТО тільки одну відповідь: "Тримаєтеся і чекайте підмогу".

По укладенню Комісії, сумарні втрати при прориві з оточення в Иловайске перевищили 300 чоловік убитими, поранено понад 700 чоловік. Тоді як в Міноборони говорять лише про 108 загиблих.

ТСК зробила наступні висновки:

- в основі причин, які привели до иловайской трагедії, - фундаментальні проблеми в організації оборони країни;

- невведення воєнного стану привело до дезорганізації управління військовими діями, що значною мірою зумовило иловайские події;

- помилкові кадрові рішення істотно ускладнили обстановку, а неадекватні дії Міністра оборони Гелетея і начальника Генштабу Муженко привели до иловайской трагедії.

Комісія продовжує направляти звернення у відповідні відомства для завершення розслідування причин трагедії.

Джерело: Голос України

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини