Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати дозволили безстроково застосовувати ліки після перереєстрації

20 жовтня 2014, 12:20
653
0
Реклама

Верховна Рада сьогодні ухвалила Закон про внесення змін до Закон про лікарські засоби відносно звернення і державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться на митну територію України (законопроект № 4459а).

Як мовиться в документі, після закінчення терміну, впродовж якого було дозволено застосування лікарського засобу в Україні, його подальше застосування можливе за умови перереєстрації. Після перереєстрації термін застосування в Україні лікарського засобу не обмежується. Лікарські засоби, випущені в звернення під час терміну, впродовж якого лікарський засіб був дозволений до застосування в Україні, можуть застосовуватися в Україні до закінчення їх терміну придатностівизначеного виробником і вказаного на упаковці. Зокрема, прийняття таких змін дасть можливість провести вакцинацію дітей від туберкульозу.

Встановлюється також, що контроль за ввезенням на митну територію України лікарських засобів здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізовує держполітику у сфері контролю якості і безпеки лікарських засобів. Усі лікарські засоби, що ввозяться на митну територію України з метою їх подальшої реалізації (торгівлі) або використання у виробництві готових лікарських засобів, підлягають державному контролю якості. Порядок здійснення такого контролю встановлюється Кабміном.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини