Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Захист прав акціонерів посилять

20 жовтня 2014, 10:54
758
3
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

НКЦБФР розробила проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно захисту прав інвесторів".

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документом передбачається внесення доповнень в законодавство з метою введення одного з найефективніших інструментів захисту учасниками хозобществ своїх порушених прав - похідного позову.

Механізм похідного позову полягає в наданні кожному учасникові (акціонерові) хозобщества права звернутися до суду від імені суспільства для притягнення до відповідальності посадовців такого суспільства за збитки, заподіяні їх незаконними діями.

Як показує практика розвинених країн, саме механізм похідного позову дозволяє притягнути до відповідальності недобросовісних посадовців, які діють всупереч інтересам хозобщества і при цьому користуються підтримкою контролюючого учасника (акціонера), або здатні заблокувати роботу загальних зборів у разі відсутності частини учасників (акціонерів).

НЬЮАНСЫ:

Для такого механізму критично важливо передбачити захист від зловживань. Інакше до вітчизняної практики корпоративних конфліктів міцно увійде використання похідних позовів з метою тиску на керівництво суспільств і мажоритарних учасників.

Цей матеріал представлений в щоденному огляді головних правових подій Єдиної інформаційної платформи ЛІГА :ЗАКОН ДЛЯ УСІХ.Детальніше про Єдину платформу>>

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини