Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли проведуть люстрационные перевірки?

16 жовтня 2014, 15:44
1158
3
Реклама

Арсеній Яценюк розповів, що Кабінет Міністрів прийняв Положення про порядок проведення перевірки на предмет виконання Закону № 1682 - VІІ "Про очищення влади", який сьогодні набув чинності.

Основний орган при проведенні перевірки - Міністерство юстиції України. У кожному міністерстві створюється комісіяяка виконує контрольну функцію по перевірці даних біографії і майнового положення кожного претендента на державну службу і кожного державного службовця, який підпадає під Закон про люстрацію.

Що стосується перевірки майнового положеннято така комісія відправляє декларацію в Державну фіскальну службу, яка впродовж 60 днів перевіряє достовірність даних, відбитих в податковій декларації, на предмет їх реальності, відповідності і коректності.

Перевірки почнуться з листопада поточного року. У першому блоці під перевірку потрапляють Прем'єр-міністр, перший віце-прем'єр-міністр, віце-прем'єр-міністри, міністри, керівники центральних органів виконавчої влади, які не входять до складу Кабміну, голови НБУ, ЦВК, Нацради із телебачення і радіомовлення, Служби зовнішньої розвідки, керівник Управління державної охорони, голова Адміністрації Президента, керівник Держуправління справами, керівник Секретаріату Кабінету Міністрів, урядовий Уповноважений з питань антикорупційної політики, члени усіх національних комісій, а також керівництво міністерства оборони і генеральний штаб.

Другий блок перевірки - це Міністр юстиції і його заступники, керівники Мінюсту, Міністерства внутрішніх справ, Державна фіскальна служба, Служба безпеки України і відповідні підрозділи, Судова адміністрація і відповідні підрозділи, Генеральний прокурор і його заступники, посадовці Генпрокуратури України.

Такі перевірки продовжаться до січня-лютого 2015 року.

Перевірки суддів здійснюватимуться з грудня 2014 року до грудня 2015 року. Під перевірки згідно із законом "Про очищення влади" підпадатимуть усі професійні судді, члени Вищої ради юстиції і члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

З березня до травня 2015 року пройдуть перевірки перших заступників і заступників міністрів, керівників ЦОИВякі не входять до складу Кабміну, усіх перших заступників і заступників голови Національного банку України, голови СБУ, Адміністрації Президента, керівників Державного управління справами, заступників в Секретаріаті Кабінету Міністрів. У тому числі, це і керівники районних, обласних прокуратур, військових прокуратур, органів внутрішніх справ.

З квітня 2015 року до червня 2016 року під перевірки потраплять посадовці територіальних органів Мінюсту, Міністерства внутрішніх справ, Державної фіскальної служби України і усі органи нижчого рівня Служби безпеки, судовій адміністрації, міжрайонні і районні прокуратури.

З червня 2015 року до грудня 2016 року перевірку пройдуть посадові і службові особи, окрім виборних посад, органів державної влади і органів місцевого самоврядування.

З вересня 2015 року до грудня 2016 року - військові посадовці Збройних Сил України і інших утворених відповідно до законів украины військових формувань, окрім військовослужбовців термінової служби і військовослужбовців служби по заклику при мобілізації.

Уряд вже прийняв перші рішення про звільнення чиновників, які підпадають під дію Закону про люстрацію.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини