Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нотаріуси виступають проти оформлення спадку в сільрадах

15 жовтня 2014, 12:03
1409
6
Реклама

Нотаріальна палата України звернулася до спікера парламенту Олександра Турчинова з листомвиступивши проти проекту Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (відносно деяких питань спадкоємства) " (реєстр. № 5141 від 08.10.2014, автор - нардеп С. Мищенко). Цей проект повинен був розглядатися 14 жовтня, але сесія парламенту закрилася достроково. Подібні иницативы - не рідкість в парламенті, тому, ймовірно, подаватимуться і новими депутатами.

У листі відзначається, що наділ посадовців органів місцевого самоврядування повноваженнями відносно оформлення спадку не гарантує громадянам відповідного рівня професіоналізму і безпеки при посвідченні права власності на успадковне майно.

Крім того, що оформлення спадкових прав такими посадовцями не узгоджується з природою і основним призначенням служби в органах місцевого самоврядування, так ще і оформлення спадку фактично ставиться в залежність від періодичності сесій сільських і селищних рад. При цьому неврегульованими в законопроекті залишаються питання архівів, відшкодування шкоди, заподіяної особі в результаті неправомірних дій посадовців, дотримання нотаріальної таємниці і так далі

Також нотаріуси попереджають, що для реалізації пропонованих норм потрібне залучення додаткових значних витрат з Держбюджету - на навчання, забезпечення комп'ютерної і оргтехнікою, доступом до мережі Інтернет і ПО і так далі

Нотаріальна палата України навіть звернулася із запитом в Міжнародний Союз Нотаріату, який також відмітив неприйнятність ухвалення такого закону, і додав, що кількість нотаріусів в Україні достатня для забезпечення якісного обслуговування населення на усій території держави.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини