Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент створив Нацраду з питань антикорупційної політики

14 жовтня 2014, 15:23
747
2
Реклама

Президент України підписав Указ № 808/2014 про створення Національного радого з питань антикорупційної політики як консультативно-дорадчого органу при Президентові.

Згідно з Указом, Нацрада готуватиме Президентові України пропозиції відносно визначення і вдосконалення антикорупційної стратегії, здійснювати системний аналіз стану запобігання і протидії корупції в Україні, ефективності реалізації антикорупційної стратегії, заходів, що робляться для запобігання і протидії корупції.

Крім того, завданням Національної ради є підготовка і надання Главі держави погоджених пропозицій по поліпшенню координації і взаємодії між суб'єктами, які здійснюють заходи у сфері запобігання і протидії корупції.

Нацрада оцінюватиме стан реалізації рекомендацій Групи держав проти корупції (GRECO), Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЭСР), інших провідних міжнародних організацій у сфері запобігання і протидії корупції, підвищення ефективності міжнародної співпраці в цій сфері.

Головною метою діяльності Ради є довгострокова стратегічна підтримка і розробка впровадження антикорупційної політики.

До складу Національної ради входять 17 членів. 9 з них представлятимуть громадськість - це 6 представників громадських об'єднань, які мають досвід підготовки антикорупційних пропозицій, представник Всеукраїнської асоціації місцевого самоврядування і 2 представники об'єднання підприємців. Також до складу Національної ради увійдуть представники Ради суддів, Кабінету Міністрів і Верховної Ради.

Національна рада проводитиме свої засідання один раз в два місяці.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини