Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Україні буде створено Антикорупційне бюро

14 жовтня 2014, 12:10
1116
3
Реклама

Верховна Рада сьогодні прийняла Закон про Національне антикорупційне бюро України (законопроект № 5085)мета якого - визначення системи спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції, правових основ їх діяльності, порядку їх взаємодії з іншими державними органами.

Згідно із Законом, Національне антикорупційне бюро є державним правоохоронним органом, на який покладається попередження, виявлення, припинення, розслідування і розкриття корупційних правопорушень, віднесених до його компетенції, а також запобігання здійсненню нових.

Завданням Бюро є протидія карним корупційним правопорушенням, які здійснені вищими посадовцямиуповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і представляють загрозу національної безпеки.

Встановлюється також, що Бюро утворюється Президентом України, директор призначається на посаду і звільняється з посади Президентом за згодою Верховної Ради, ВР 1/3 свої склади може виразити недовіру директорові, що має слідством його відставку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини