Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СБУ розповіла, як стежити за працівниками, не порушуючи закон

6 жовтня 2014, 10:02
1662
3
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

СБУ в листі від 16.06.2014 № 16/16/13-4/25/2739 висловила свою позицію відносно правомірності запису суб'єктами господарювання розмов по корпоративних телефонах працівників і контролю їх електронного листування.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж, електронних інформаційних мереж є оперативно-розшуковою мірою, пов'язаним з тимчасовим обмеженням прав громадян, яку мають право здійснювати виключно підрозділи державних органів. Проведення таких заходів іншими суб'єктами, у тому числі приватними організаціями і особами, заборонене Законом "Про оперативно-розшукову діяльність".

При цьому прослуховування або запис розмови або перегляд кореспонденції, які ведуться з корпоративних засобів зв'язку після фактичного отримання згоди усіх учасників бесіди на такі дії, не порушуватимуть їх прав і не матимуть ознак оперативно-розшукової діяльності.

В ході такої діяльності можуть накопичуватися і використовуватися відомості про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифіковано, що фактично є обробкою персональних даних. Така обробка повинна здійснюватися з урахуванням вимог Закону "Про захист персональних даних" потім згоди суб'єкта персональних даних на обробку його персональних даних, створення умов для захисту цих даних і із забезпеченням його прав.

ПРОТЕ:

Відкритим залишається питання, в якій формі має бути викладена подібна згода. В принципі, складно представити механізм отримання згоди третіх осіб, що не мають відношення до суб'єкта господарювання, з якими працівник контактує за допомогою корпоративних засобів зв'язку.

Цей матеріал представлений в щоденному огляді головних правових подій Єдиної інформаційної платформи ЛІГА :ЗАКОН ДЛЯ УСІХ. Детальніше про Єдину платформу>>

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини