Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дітей без щеплень можуть зараховувати в дитсад і школу

2 жовтня 2014, 12:08
5050
2
Реклама

Мінохоронздоров'я і Міносвіти пропонують при прийомі дітей, у яких відсутні обов'язкові профілактичні щепленняу дошкільні і загальноосвітні учбові заклади дотримуватися рекомендацій, вказаних в листі від 29.09.2014 № 1/9-500/040116/2103.

Відзначається, що згідно Зразкового положення про підготовку дітей до відвідування учбового закладу (наказ Мінохоронздоров'я 29.11.2002 № 434), медична документація для зарахування дітей в школи і садки включає:
- форму № 026/про з висновками про стан здоров'я дитини і рекомендаціями
- форму № 063/про про профілактичні щеплення
- дані лабораторних досліджень.
Медична документація видається на підставі даних обов'язкового медичного профілактичного огляду дитини за участю лікаря-педіатра і інших лікарів-фахівців.

Питання відносно відвідування учбового закладу дітьми, батьки яких відмовляються від щеплень, вирішується індивідуально лікарсько-консультативною комісією (ВКК) із залученням епідеміолога.

Керівник учбового закладу зобов'язаний прийняти дитину до установи за наявності відповідних медичних довідок встановленого зразка, а для дітей, у яких відсутні обов'язкові профілактичні щеплення (незалежно від причин), - додатково видається укладення ВКК лікувально-профілактичної установи державної (комунальною) форми власностіу якому вказано, що дитина здорова і може відвідувати учбовий заклад.

Якщо ВКК приймає рішення відносно заборони відвідування дитиною, у якої відсутні профілактичні щеплення, учбового закладу (при складній епідеміологічній ситуації і (чи) індивідуальних показниках), то питання про форми здобуття освіти такими дітьми вирішується місцевими органами управління освітою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини