Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВС закликає громадян добровільно здати зброя

1 жовтня 2014, 16:25
669
3
Реклама

Міністерство внутрішніх справ України оголосило з 1 по 31 жовтня 2014 року місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів і спеціальних засобів.

Громадяни можуть добровільно здати в органи внутрішніх справ зброю, яка зберігається у них з порушенням чинного законодавства. Згідно ч. 3 ст. 263 Карні кодексиподібна ініціатива з боку громадянина передбачає його звільнення від карної відповідальності. В той же час носіння, зберігання, придбання, передача або збут вогнепальної зброї (окрім гладкоствольного мисливського), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк до 7 років.

У МВС відмічають, що якщо громадянин в зазначений термін добровільно здав в міліцію мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то надалі він має можливість після оформлення відповідних документів зареєструвати ця зброя в особисту власність і використовувати його на законних підставах. Відзначається, що пристрої вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії, реєструються у випадках і в порядку, передбаченому законодавством України.

Для отримання детальних роз'яснень звертайтеся до працівників дозвільної системи або дільничних інспекторів міліції.

За інформацією прес-служби МВС

Відмітимо, що так звані місячники здачі зброї - лише формальність, адже добровільно здати зброю, що незаконно зберігається, можна коли завгодно (згідно ст.263 УК).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини