Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кредити від НБУ можна продовжити

1 жовтня 2014, 10:17
520
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

З 1 жовтня починають діяти правила реструктуризації виданих Нацбанком стабілізаційних кредитів, визначені постановою № 602 від 25.09.2014.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Реструктуризацію можна буде проводити шляхом укладення нового кредитного договору з терміном погашення кредиту не пізніше за 20 грудня 2018 року. При цьому договір повинен передбачати погашення не менше 25% зобов'язань кожен календарний рік щомісячними платежами з щомісячною виплатою відсотків за користування кредитом. Графік погашення може бути переглянутий у кінці кожного календарного року.

Ставка за кредитом складає розмір облікової ставки + 1,5% річних на день укладення договору (тобто за станом на сьогодні 14% річних) і змінюватиметься залежно від зміни облікової ставки. Кредит видається під забезпечення, види якого передбачені додатком 1 до постанови.

Таким чином, може зменшитися кількість банків, що ризикують опинитися в числі неплатоспроможних.

ПРОТЕ:

Для того, щоб мати право на реструктуризацію, банки-позичальники зобов'язані утримуватися від цілого ряду операцій. Серед них варто звернути увагу на заборону виплачувати дивіденди, неможливість збільшувати об'єми активних банківських операцій з пов'язаними особами після ухвалення рішення об реструктуризації, заборону на дострокове погашення цінних паперів і викуп банком своїх акцій. Також банкам, що провели реструктуризацію, будуть заборонено надання бланкових кредитів і дострокове повернення засобів пов'язаним особам, а також укладення депозитних договорів з авансовою виплатою відсотків.

Цей матеріал представлений в щоденному огляді головних правових подій Єдиної інформаційної платформи ЛІГА :ЗАКОН ДЛЯ УСІХ. Детальніше про Єдину платформу>>

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини