Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порошенко пропонує заочно судити злочинців, що ховаються за кордоном

26 вересня 2014, 11:44
652
6
Реклама

Президент України Петро Порошенко готовий внести у Верховну Раду законопроект про проведення заочних судових засідань відносно осіб, що ховаються від правосуддя за межами країни.

"Чому не покарані ті, хто стріляв на Інститутській, на Майдані? Я завжди був супротивником заочних судових засідань. Але зараз я готовий відступити від цього принципу і внести законопроект, який у виняткових випадках дозволяє проводити заочне засідання суду. Бо чекати, що нам видадуть злочинця, у нас немає підстав. А пояснити суспільству, чому вони не засуджені, неможливо. Саме тому парламент повинен проголосувати дозвіл в таких виняткових випадках проводити заочне засідання, публічне, прозоре", - сказав Глава держави.

При цьому, за словами Президента, потрібно передбачити можливість обвинуваченого виступити у свій захист.

За інформацією прес-служби Президента

Нагадаємо, що одного разу Верховна Рада вже приймала Закон про заочне карне виробництво - він увійшов до пакету так званих "диктаторських законів" від 16.01.2014, які незабаром були скасовані (хоча деякі експерти навіть відмічали його позитивиале більшість все ж критикували).

І вже новою владою влітку 2014 року був розроблений новий законопроект про заочне засудження - з метою діставання можливості українським судам виносити ухвали відносно осіб, які знаходяться в міжнародному розшуку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини