Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд почав роботу над реалізацією Закону про люстрацію

26 вересня 2014, 09:59
1190
2
Реклама

Кабінет Міністрів начал роботу над реалізацією положень Закону України "Об очищення влади". З першого дня набуття чинності цього Закону Кабінет обіцяє прийняти усі необхідні рішення для того, щоб норми Закону були втілені в життя. За словами Міністра юстиції Павла Петренко, в документі прописана чітка і прозора процедура проведення люстрації.

"Уряд повинен ствердити два основні документи. Передусім, це порядок проведення перевіркиде визначається перелік органів, в які спрямовується запит відносно майнового положення державних службовців, відносно можливої їх участі в тих або інших подіях Майдану, після їх автобіографічних даних на предмет наявності критеріїв безумовного звільнення з посад. Також уряд стверджує черговість перевірок органів державної влади", - відмітив Павло Петренко.

Він також повідомив, що першими перевірку повинні пройти усі центральні органи виконавчої влади, "тому що риба гниє з голови".

Згідно із Законом, першим пройде перевірку Міністерство юстиції і особисто Міністр юстиції. Павло Петренко вже написав заява про це і опублікував майнову декларацію.

Також Міністерство юстиції починає формування громадського контролюючого органу, який стежитиме за проведенням процесу люстрації.

За інформацією прес-служби Міністерства юстиції

Відмітимо, що учора на прес-конференції Президент
Петро Порошенко призвав представників громадськості вивчити Закон про люстрацію і впродовж 10 днів висловити свою думку відносно можливих дій Глави держави.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини