Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати схвалили амністію для учасників подій на Донбасі

16 вересня 2014, 13:26
1095
1
Реклама

На сьогоднішньому закритому засіданні Верховна Рада 287 голосами депутатів прийняла Закон про недопущення переслідування і покарання осіб-учасників подій на території Донецької і Луганської областей (президентський законопроект № 5082).

Згідно з текстом законопроекту звільняються від карною відповідальності обличчящо зробили в період з 22 лютого 2014 року по день набуття чинності цим Законом на територіях Донецької, Луганської областей, де проводилася АТО, діяння, що містять ознаки злочинів, передбачених Карним кодексом України, і які під час здійснення вказаних діянь були учасниками озброєних формувань або особами, задіяними в діяльності таких формувань, і брали участь в діяльності самопроголошених органів в Донецькій, Луганській областях або протидіяли проведенню АТО.

Обличчя звільняються від карної відповідальності за умовищо вони впродовж 1 місяця з моменту набуття чинності Закону :
- звільнили або не утримують заручників
- добровільно здали держорганам або не зберігають вогнепальну зброю, бойові припаси, вибухівку, військову техніку
- не займають будівлі, приміщення державних органів і органів місцевого самоврядування
- не беруть участі у блокуванні роботи органів держвлади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій в Донецькій і Луганській областях

про що подали те, що відповідає заява у орган досудового розслідування, який здійснює карне виробництво. Відповідні карні виробництва закриваються.

Також звільняються від адмінвідповідальності облич, що зробили у вказаний період на вказаній територии діяння, що містять ознаки адміністративних правопорушень, передбачених КоАП. Постанови про накладення админвзысканий за здійснення админправонарушений, які не були виконані до набуття чинності Закону, виконанню не підлягають.

Дія цього Закону не поширюється на осіб, які підозрюються або звинувачуються в здійсненні діянь, що містять ознаки злочинів, передбачених статтями 112, 113, 115, частиною другої статті 121, частиною другої статті 147, статтями 149, 152, 153, 187, 201, 258, 297, 348, 349, 379, 400, 442, 443, 444 Карні кодекси України, або засуджені за скоювання злочинів, передбачених цими статтями.

Також відмічено, що звільнення від відповідальності не поширюється на осіб, которе зробили дії, що привели до падіння 17 липня 2014 року в Донецькій області літака компанії Malaysia Airlines рейсу МН17, і перешкоджали проведенню розслідування цієї авіакатастрофи.

Відмітимо, що текст проекту міг бути змінений в процесі розгляду в Раді і прийняття.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини