Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порошенко вніс законопроекти про особливий статус Донбасу і амністії

16 вересня 2014, 10:45
366
2
Реклама

У парламенті зареєстровано два законопроекти, які ініційовані Президентом України Петром Порошенком :

- № 5081 про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей;

- № 5082 про недопущення переслідування і покарання осіб-учасників подій на території Донецької і Луганської областей.

Президент закликає депутатів відповідально розглянути законопроекти, передбачені Мирним планом по врегулюванню ситуації в Донбасі.

Тексти проектів доки відсутні на сайті ВР, але раніше Президент розповідавщо особливий статус окремих районів Донецької і Луганської областей - "елемент децентралізації з повним і безумовним дотриманням суверенітету, територіальній цілісності і незалежності нашої держави, з гарантованою приналежністю державі усіх основних атрибутів, включаючи зовнішню, безпеку, правову політику".

Особливий статус має чітке визначення в часі - 3 року. "За цей час у нас буде можливість впровадити в життя питання глибокої децентралізації, які також мають бути предметом внесення відповідних змін до Конституції", - відмітив Президент.

Що стосується законопроекту про амністіїпід неї не підпадають злочинці, які зробили умисне вбивство, тероризм, замах на життя державного діяча, співробітника правоохоронних органів, судді, згвалтування, мародерство, знущання із загиблих, знущання з пам'ятників, і по цілому ряду інших статей.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини