Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перед Держбюджетом-2015 уряд просить прийняти пакет реформ

16 вересня 2014, 09:25
263
4
Реклама

На вчорашньому засіданні Кабміну було розглянуто питання проекту Державного бюджету на 2015 рік. Міністерство фінансів розробило два варіанти бюджету - один грунтується на діючій базі законодавства, інший - відповідно до реформ, запропонованих урядом.

За словами Міністра фінансів Олександра Шлапака, перший варіант не викликає оптимізму, тому необхідно вносити зміни в податкове законодавство і приймати проект бюджетної децентралізації, "і цей бюджет буде бюджетом віри, буде бюджетом упевненості і в завтрашньому дні, і в нашій перемозі".

У свою чергу, Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що "на діючій податковій базі, без проведення податкової реформи, реформи єдиного соціального внеску і бюджетної реформи уряд не подаватиме бюджет, адже це буде бюджет економічного падіння, а не стабілізації".

Пакет економічних реформ від Кабміну складається з декількох законопроектів - нова редакція податкових змін, радикально нова система оподаткування ЕСВ, зміни до Бюджетного кодексу. Серед змін - скорочення кількості податків з 22 до 9, приведення податку на прибуток до європейського стандарту, зниження з 41% до 15% ЕСВ із зарплати, більшої чим дві мінімальні.

Відносно малого і середнього бізнесу, за словами Арсенія Яценюка, "кожен, хто отримує прибутки в 20 мільйонів гривен впродовж року, повністю звільняється від усіх видів перевірок, і удвічі скорочується ставка єдиного податку на малий бізнес".

Кабінет Міністрів також пропонує провести місцеву децентралізацію.

Уряд готовий внести проект бюджету на новій податковій базі, адже країна вимагає реформ. "Зараз слово за парламентом, і ми чекаємо його рішення" - додав Арсеній Яценюк.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини