Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вину за війну пропонується покласти на екс-президентів

15 вересня 2014, 11:06
263
3
Реклама

У парламенті під № 5063 зареєстрований проект постанови, яким пропонується створити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради з питань розслідування фактів бездіяльності і зради національним інтересам Президентами України з грудня 1991 року по травень 2014 року.

На думку автора проекту, нардепа-ударовца Сергія Каплина, створення ТСК дозволить об'єктивно і неупереджено розслідувати обставини, які привели до можливості зовнішнього військового вторгнення.

Стрімка анексія Росією Криму і зовнішня військова загроза відкрили безліч проблем в сферах національної безпеки і оборони територіальної цілісності України, відмічає С. Каплин, пояснюючи:

"Стало зрозумілим, що в Україні впродовж 20 років йшов послідовний розвал армії, який довів її до небоєспроможного стану. Відмовившись від ядерної зброї під тиском Росії і Заходу, Україна також позбулася далекої авіації, пустивши на металобрухт бомбардувальники Ту-160. Значна частина відносно нової техніки пішла за кордон - так Україна перетворилася на найбільшого експортера радянського озброєння. Незначне фінансування оборонних потреб з року в рік теж значно підірвало боєздатність держави. Тепер, коли Україна зіткнулася з військовою загрозою, їй нічого протиставити вірогідному супротивникові. Численні факти свідчать про те, що військове вторгнення з боку Російської Федерації планувалося заздалегідь і стало можливим, у тому числі, із-за систематичного знищення десятками років боєздатності української армії і за умови недотримання гарантами присяги і обов'язків, покладених Конституцією і законами України".

Вибрати головою Тимчасової слідчої комісії депутат пропонує себе.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини