Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чим підтвердити заклик і проходження військової служби?

10 вересня 2014, 17:03
998
0
Реклама

Головне управління оборонного і мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних Сил України в листі від 21.08.2014 № 322/2/7142 вказало, що документом, який підтверджує заклик і проходження військової служби військовослужбовцем в особливий період, а також підтверджує заклик під час мобілізації резервістів і військовозобов'язаних, являється військовий квитоку якому у відповідних розділах здійснюються службові відмітки.

Також документами, що підтверджують заклик військовозобов'язаних на військову службу під час мобілізації, можуть бути:

- довідка про заклик військовозобов'язаного на військову службу, видана військовим комісаріатом або військовою частиною;

- для резервістів - витягання з наказу або довідка про зарахування в списки військової частини, які видаються військовою частиною.

Вказані документи можуть видаватися сім'ям військовозобов'язаних і резервістів для пред'явлення їх по місцю вимоги.

Початком військової служби військовозобов'язаних являється день заклику на військову службу в районному військовому комісаріаті, а для резервістів - день зарахування в списки особового складу військової частини, про що робиться відповідний запис у військовий квиток.

Закінченням військової служби для резервістів і військовозобов'язаних являється день виключення військовослужбовців із списків особового складу військової частини, про що робиться відповідний запис у військовий квиток.

Закінчення особливого періоду в Україні здійснюється відповідно до Указу Президента України про демобілізацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини