Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦБФР актуалізує порядок обміну електронними документами з депозитарієм

4 вересня 2014, 14:20
345
0
Реклама

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку ствердила Порядок обміну електронними документами між Національною комісією з цінних паперів і фондового ринку і Центральним депозитарієм цінних паперів.

Документ був розроблений з метою встановлення загальних правил обміну електронними документами між НКЦБФР і ПАО "Національний депозитарій України" як Центральним депозитарієм цінних паперів. Він регулює сукупність процесів формування (створення), відправлення, передачі, отримання і перевірки електронних документів.

Нагадаємо, що у рамках дії Порядку Центральному депозитарію можуть спрямовуватися із застосуванням електронно-цифрового підпису наступні файли:
- розпорядливі документи;
- нормативно-правові акти Комісії;
- постанови уповноваженого обличчя Комісії про накладення санкції за правопорушення на ринку цінних паперів у вигляді зупинки розміщення (продажі) і звернення цінних паперів;
- розпорядження уповноваженого обличчя Комісії про припинення відкритого (публічного) розміщення цінних паперів, про відновлення відкритого (публічного) розміщення цінних паперів, про припинення і відновлення звернення цінних паперів, про відміну реєстрації випуску цінних паперів;
- рішення Комісії.

Крім того, і сам Центральний депозитарій може здійснювати обмін електронними документами з Комісією. При цьому термін зберігання електронних документів відповідатиме терміну, встановленому законодавством для відповідних документів на паперових носіях.

Затверджений Комісією Порядок був погоджений з Адміністрацією держспецзв'язку і найближчим часом буде відправлений на експертизу на відповідність Конвенції про захист прав людини і засадничих свобод в Секретаріат Урядового уповноваженого у справах ЕСПЧ, а згодом - на державну реєстрацію.

За інформацією прес-служби НКЦБФР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини