Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати не змогли схвалити податковий компроміс

3 вересня 2014, 11:16
279
1
Реклама

На вечірньому засіданні Верховної Ради 2 вересня депутати не змогли ухвалити урядовий законопроект № 4930 про податковий компроміс, який був прийнятий за основу в червні. Також не вистачило голосів і для відправки проекту на повторне друге читання - таким чином, згідно із законодавством проект вважається знятим з розгляду. Не сподобався парламентарям і альтернативний законопроект.

Така ситуація в Раді засмутила Державну фіскальну службу. "За підрахунками фахівців ДФС України, вступу від реалізації цієї ініціативи уряду повинні були скласти близько 5 млрд. гривен. За ці гроші можна було фактично забезпечити новою військовою технікою українські сили АТО. За 5 млрд. грн. можна купити 100 танків. За 5 млрд. грн. можна купити 15 військових літаків, за ці гроші армія могла отримати 300 нових БТР, але депутати, які не голосували за внесення цього законопроекту до порядку денного, мабуть вважають, що ця техніка не потрібна нашій армії", - заявив голова ГФС Ігор Билоус.

Основні положення урядового законопроекту передбачають звільнення платника податків від відповідальності за умови добровільного декларування податків, що недоплатили, по ПДВ і податку на прибуток, і сплату лише 10% від задекларованої суми. Інша частина (90%) вважається погашеною, при цьому штрафи і пеня, до платника податків не застосовуються. У першому читанні передбачалося 15% і 85%. Альтернативний проект передбачав сплату 5%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини