Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР має намір ввести обов'язок надавати транспорт для евакуації людей

2 вересня 2014, 12:31
188
1
Реклама

Верховна Рада сьогодні прийняла за основу урядовий законопроект № 4554аяким пропонується встановити правові основи залучення транспортних засобів для вивезення населення із зони надзвичайної ситуації, районів можливих бойових дій.

Відповідні зміни передбачається внести до Кодексу цивільного захисту, законів про транспорт, про залізничний транспорт, про автомобільний транспорт, про правовий режим надзвичайного стану, про правовий режим воєнного стану.

Передбачається зобов'язати підприємства транспорту надавати транспортні засоби органу, який прийняв рішення про проведення евакуації, для вивезення населення з небезпечних зон.

Також встановлено, що у разі виникнення надзвичайної ситуації громадяни України зобов'язані вивозити членів сім'ї і інше населення, підмет евакуації, транспортними засобами, що знаходяться в їх користуванні. Залучення транспортних засобів населення шляхом реєстрації і видачі посвідчення здійснюватиметься з метою негайного вивезення населення, підмета евакуації, у разі безпосередньої загрози життя або здоров'ю, і за відсутності нині транспортних засобів суб'єктів господарювання.

Суб'єктам господарювання і громадянамтранспортні засоби яких притягнені компенсуються вартість надання послуг і розмір фактичних (понесених) витрат.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини