Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діють правила написання українських географічних назв

2 вересня 2014, 10:25
1274
0
Реклама

Сьогодні, 2 вересня 2014 року, набув чинності наказ Міністерства аграрної політики і продовольства України № 282 про твердження Правив написання українських географічних назв на картах і в інших виданнях.

Документ встановлює основні принципи і правила нормування і написання українських географічних назв в офіційних документах, ЗМІ, картографічних, довідкових, енциклопедичних, учбових і інших виданнях, відповідно до положень Закону про географічні назви.

У Правилах вказано, що назви географічних об'єктів України утворюються і передаються на листі українською мовою по нормах українського правописуі приведені такі норми.

Що стосується передачі буквами латинського алфавіту шляхом транслітерації - це здійснюється згідно таблиці транслітераціїзатвердженою постановою Кабміну від 27.01.2010 № 55 і рекомендованою резолюцією ООН по стандартизації географічних назв для міжнародного використання.

Назви географічних об'єктів, що знаходяться на території України, а також назви географічних об'єктів інших країн світу, які використовуються в Україні, підлягають обліку і державній реєстрації. Вказані в документі також джерела існуючих нормованих українських географічних назв.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини