Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЦВК чекає внесення запоруки від кандидатів в депутати

28 серпня 2014, 14:00
1895
3
Реклама

Відкритий спеціальний рахунок Центральної виборчої комісії для зарахування грошової застави кандидатів в народні депутати України на виборах 2014 року.

Партія, яка висунула виборчий список кандидатів в депутати у загальнодержавному окрузівносить на спецрахунок грошову заставу у розмірі 1000 мінімальних розмірів заробітної плати - 1 218 000 гривен.

Партія, яка висунула кандидата в депутати у одномандатному окрузіа також кандидат в депутати, який балотується в одномандатному окрузі в порядку самовыдвижения, вносять грошову заставу у розмірі 10 мінімальних розмірів заробітної плати - 12 180 гривен.

Запорука вноситься у безготівковому порядку потім начала виборчого процесу і до представлення документів ЦВК для реєстрації кандидатів в депутати.

За інформацією ЦВК

Для реєстрації кандидатів в народні депутати необхідно разом з іншими документами уявити в ЦВК рахунок про сплату грошової застави. Запорука і його розміри передбачені ст.56 Закону виборах народних депутатів.

Гроші будуть повернені партіям або самовидвиженцам, якщо ЦВК відмовить в реєстрації, або ж якщо партія/мажоритарщик будуть обрані до нового парламенту. У інших випадках суми запоруки перераховуються після виборів до Держбюджету.

Відмітимо, що на минулих виборах кандидати-мажоритарщики платили 12 мінімальних зарплат запоруки, а партія за список - 2000 (враховуючи розмір минзарплаты на той час 1102 грн., виходили, відповідно, 13 224 грн. і 2 204 000 грн.). У 2013 році були внесені зміни.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини