Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Переселенцям стало простіше отримати статус безробітного

28 серпня 2014, 11:03
322
0
Реклама

Кабінет Міністрів 27 серпня прийняв постанову, внісши зміни в Порядок реєстрації, перереєстрації безробітних і ведення обліку облич, які шукають роботу.

Зокрема, спрощена процедура отримання статусу безробітного для громадян України, які переселилися з тимчасово окупованої території. Скорочений перелік документівнеобхідних для придбання такого статусу. Крім того, громадяни з Криму звільняються від обов'язку надання довідки про припинення господарювання для членів особистих з/х переселенців.

Реєстрація таких безробітних, надання їм соціальних послуг і матеріального забезпечення здійснюватиметься на основі даних Державного реєстру загальнообов'язкового держсоцстрахування.

Безробітним з Криму віднині також дозволяється не відвідувати центр зайнятості у разі настання надзвичайної ситуації, виникнення якої підтверджуватиметься відповідним органом. Раніше вони повинні були відвідувати центри зайнятості не рідше, ніж раз в 30 днів.

Змінами забезпечені соціальні услугы і виплати на випадок безробіття без припинення і відновлення реєстрації для безробітних громадян, що переселилися з території проведення АТО. Згідно з постановою, такі особи знімаються з обліку, надання соцуслуг і виплат їм здійснюється центром зайнятості, до якого вони звертаються по фактичному місцю перебування.

За інформацією Кабміну

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини