Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Указ про вибори опублікований, почалася виборча кампанія

28 серпня 2014, 09:45
233
6
Реклама

Указ Президента України від 27.08.2014 № 690/2014 про дострокове припинення повноважень Верховної Ради VII скликання і призначенні дострокових виборів на 26 жовтня був опублікований в офіційних виданнях учора.

Таким чином, в Україні почалася виборча кампанія по проведенню позачергових виборів народних депутатів. (згідно п.4 ст.16 Закону "Про вибори народних депутатів України", виборчий процес позачергових виборів депутатів починається з дня, що йде за днем публікації Указу Президента про розпуск парламенту).

Відповідний календарний план розміщений на сайті ЦВК. Політичні партії можуть висувати кандидатів з 28 серпня по 15 вересня, а самовыдвиженцы - по 25 вересня.

До 30 серпня Центрвиборчком перерахує засоби на підготовку і проведення виборів. Список одномандатних виборчих округів опублікують до 29 серпня. Є можливість, що будуть внесені зміни в межі округів на Донбасі.

Відмітимо, що вибори в Криму і Севастополі проводитися не будуть - це передбачено Законом про статус тимчасово окупованих територій. Тому на виборах обиратимуться тільки 438 депутатів з 450 (у АРК розташовано 12 мажоритарних округів).

Читайте також:
Президент розпустив Верховну Раду ;
Вибори на Донбасі відбудуться, запевнив глава Центрвиборчкому;
Вибори ВР : виборчу кампанію скоротять.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини