Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У зоні АТО можуть з'явитися "банки на колесах"

27 серпня 2014, 16:54
323
0
Реклама

На сайті УКБС розміщений проект Порядку банківського обслуговування мобільними відділеннями банку військових частин, підприємств, організацій, населення у разі введення надзвичайного режиму роботи.

Згідно з проектом, у випадках, коли функціонування установ банків в звичайному режимі неможливе або занадто небезпечно внаслідок тривалих масових безладів, проведення військових або антитерористичних операцій, банк може організовувати мобільні відділеннящо функціонують в стаціонарних приміщеннях адміністративних будівель або на базі панцирних транспортних засобів.

Мобільні відділення банку можуть функціонувати на базі оперативного автотранспортупанцерованного не нижче 3 класи захисту згодні ГОСТ 3975-2000 і обладнаного технічними засобами захисту цінностей; чи на базі транспортного засобу, використання якого погоджене з правоохоронними органами. Під час пересування і роботи мобільних відділень банку готівка і цінності зберігаються в сейфі, розміщеному в транспортному засобі.

У мобільних відділеннях банків, які функціонують у приміщеннях адмінбудівельне пред'являються вимоги по облаштуванню касового вузла за умови розміщення їх на території організації, яка має власну систему фізичної і технічної охорони, дія яких поширюється на мобільне відділення банку.

Пропонується оснащувати мобільні відділення комп'ютерною і касовою технікою, сейфами і терміналами і банкоматами і іншим, а працівників - індивідуальними засобами зв'язки, які дозволять негайно інформувати банк і правоохоронні органи/військові формування у разі загрози. Охорона і супровід мобільних відділень банку забезпечується із залученням правоохоронних органів або військових формувань на підставі укладених договорів.

Проектом передбачено, що мобільні відділення банку мають право виконувати такі операції :

- видача грошової готівки юридичним і фізичним особам;

- прийом готівкових в оплату платежів і для зарахування сум на рахунки одержувачів;

- валютно-обмінні операції;

- обробка готівки;

- безготівкові розрахунки юридичних і фізичних осіб.

Джерело: УКБС

Нагадаємо, що з 24 липня введений надзвичайний режим роботи банківської системи в Донецькій, Луганській областях і Автономній Республіці Крим.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини