Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє новий порядок затвердження проектно-технической документації на підривні роботи

27 серпня 2014, 14:36
279
0
Реклама

Наказ Міністерства енергетики і вугільної промисловості № 425 про твердження Порядку затвердження проектно-технической документації на ведення підривних робіт діє з 26 серпня 2014 року.

Порядок поширюється на суб'єктів господарювання незалежно від їх організаційно-правової форми і форми власності (шахти, копальні, копальні, кар'єри, розрізи і тому подібне), діяльність яких пов'язана з проведенням вибухових робіт.

Документом визначені вимоги, які є обов'язковими для виконання суб'єктами господарювання, які займаються проведенням підривних робіт і затверджують проектно-техническую документацію на їх проведення.

Так, вказаний перелік проектно-технической документаціїяку необхідно затвердити для проведення підривних робіт на відкритих і підземних гірських роботах; а також які документи затверджуються керівником шахти або його заступником, технічним керівником (головним інженером) шахти і так далі

Введення в дію типового проекту ведення підривних робіт або проекту ведення спеціальних підривних робіт, які відповідають вимогам законодавства і нормативно-правових актів, здійснюється розпорядливим документом керівника копальні, копальні, кар'єру, розрізу і так далі. Проектно-техническая документація на ведення підривних робіт, розроблена відповідно до вимог проектування підривних робіт і вимог законодавства і нормативно-правових актів, не підлягає узгодженню з органами державного нагляду, за винятком випадків, передбачених законами України. За відсутності норм на проектування підривних робіт проектно-техническая документація узгоджується з територіальним органом держслужби гірського нагляду України.

Відповідно, втратив силу наказ МНС 2006 року про затвердження попереднього Порядку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини