Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент схвалив превентивне затримання в зоні АТО

21 серпня 2014, 12:04
309
3
Автор:
Реклама

Президент Петро Порошенко підписав Закон про внесення змін до Закон "Про боротьбу з тероризмом" відносно превентивного затримання у районі проведення антитерористичної операції осіб, причетних до терористичної діяльності, на термін понад 72 години. Закон був прийнятий Верховною Радою 12 серпня.

Згідно з документом, для запобігання терористичним погрозам в районі проведення АТО може здійснюватися превентивне затримання осіб, причетних до терористичної діяльності, на термін понад 72 години. Граничний термін превентивного затримання не може перевищувати 30 діб. Основою для превентивного затримання є обгрунтована підозра в здійсненні обличчям терористичної діяльності.

Превентивне затримання здійснюється по мотивованому рішенню начальника Головного управління Служби безпеки України або начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в АР Крим, у відповідній області, містах Києві і Севастополі з відома прокурора і без постанови слідчого суддісудна.

Копія рішення про превентивне затримання особи, причетної до терористичної діяльності, на термін понад 72 години невідкладно надається затриманій особі, а також негайно спрямовується до слідчого судді, суд відповідної юрисдикції разом з клопотанням про обрання належного заходи припинення відносно відповідної особи.

Превентивне затримання не може тривати після розгляду слідчим суддею, судом клопотання про обрання належного заходи припинення відносно цієї особи.

За інформацією прес-служби Президента.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини