Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати вирішили відстрочити на рік сплату податків в зоні АТО

14 серпня 2014, 17:29
2435
7
Автор:
Реклама

Верховна Рада прийняла за основу проект закону про внесення змін до Податкового кодексу (про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції).
Законопроектом № 4314а пропонується для фізичних осіб-підприємців, що здійснюють діяльність в зоні проведення тимчасової антитерористичної операції, полегшити відмову від спрощеної системи оподаткування у зв'язку з переходом на сплату інших податків і зборів.

Передбачається, що для відмови від спрощеної системи оподаткування ФОП із зони АТО може подати заяву в контролюючий орган не пізніше чим за 10 календарних днів до початку наступного календарного місяця. ФОП може відмовитися від такої системи оподаткування з першого числа місяця, що йде за яким подана заява про відмову у зв'язку з переходом на сплату інших податків і зборів.

На території проведення антитерористичної операції для платників податків терміном сплати податків і зборів визнається наступний період, що починається після закінчення АТО. В період проведення АТО, а також впродовж 365 днів з моменту її закінчення платник податків, що здійснює діяльність на території її проведення, не несе відповідальності за невиконання або неналежне виконання податкових зобов'язань. Терміни виконання податкових зобов'язань в період і на території проведення антитерористичної операції, переносяться на строк до 365 днів з дня її закінчення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини